Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Thema-Onderzoeken

Door Trends & Tourism wordt regelmatig onderzoek geïnitieerd. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om een bepaald marktsegment, een toekomstvisie of een actueel thema.

 

Vakantieplannen zomer 2022

In de tweede helft van april gaat Trends & Tourism wederom onderzoek doen naar vakantieplannen van Nederlanders voor komende zomer. Reden voor deze extra meting vormen recente ontwikkelingen; zoals de versoepelingen rond corona, de oorlog tussen Oekraïne/Rusland en de koopkrachtdaling als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen. Onduidelijk is welk effect genoemde ontwikkelingen hebben op het vakantie- en boekingsgedrag voor komende zomer.

Bekijk hier factsheet

Toekomstvisie Nederlandse vrijetijdsmarkt 2030

Op jaarbasis ondernemen Nederlanders ruim 3,5 miljard uithuizige vrijetijdsactiviteiten. Variërend van sporten, uit eten tot het bezoek van musea. In de Toekomstvisie Nederlandse vrijetijdsmarkt 2030 gaat Trends & Tourism na of er – na de coronacrisis - nog verdere groei mogelijk is. Waar die groei dan zal zitten en wat belangrijke trends zijn voor de komende jaren.

Bekijk hier factsheet

 
 

Toekomstvisie Nederlandse vakantiemarkt 2030

De coronacrisis heeft de Nederlandse vakantiemarkt op z’n grondvesten doen schudden. Ervan uitgaande dat de coronacrisis de komende tijd geleidelijk onder controle komt, wordt de vraag relevant wat het toekomstperspectief van de vakantiemarkt is. Gaat de vakantiemarkt weer het niveau van voor de crisis halen? En wat worden belangrijke trends in de komende jaren?

Bekijk hier factsheet

Fiets- en wandelvakanties

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een gezonde en actieve levensstijl. Dit vertaalt zich ook in meer sportieve activiteiten tijdens vakanties, waaronder wandelen en fietsen. Het aantal fiets- en wandelvakanties is de afgelopen jaren dan ook gestegen. Om meer inzicht te krijgen in de markt van wandel- en fietsvakanties gaat Trends & Tourism in het najaar van 2019 uitgebreid onderzoek doen onder de Nederlandse bevolking.

Bekijk hier factsheet

 
 

Food Tourism

De belangstelling voor eten en drinken neemt toe. Dat zien we ook tijdens vakanties. Food tourism wordt populairder. Daarbij gaat het om een brede range van belevingen. Variërend van uit eten in een restaurant met streekgerechten, het bezoeken van een lokale markt of foodfestival tot het volgen van wijnroutes. Om meer zicht te krijgen in het belang van eten en drinken tijdens vakanties heeft Trends & Tourism in 2019 grootschalig onderzoek gedaan onder de Nederlandse bevolking.

Bekijk hier factsheet

Copyright © 2022 Trends & Tourism
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren