Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Thema-Onderzoeken

Door Trends & Tourism wordt regelmatig onderzoek geïnitieerd rond een bepaald thema.

 

Vakantieplannen zomer 2021

Door alle onzekerheid rond corona nemen veel Nederlanders een afwachtende houding aan als het gaat om vakanties. Nu er komende zomer wellicht toch wat versoepelingen gaan komen wordt de vraag actueel wat de plannen zijn van Nederlanders voor de komende zomervakantie. 

Om meer inzicht te krijgen in de vakantieplannen/intenties voor komende zomer gaat Trends & Tourism begin april grootschalige consumentenonderzoek doen. Focus ligt daarbij op vakanties van een week of langer. 

Meer weten

Fiets- en wandelvakanties

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een gezonde en actieve levensstijl. Dit vertaalt zich ook in meer sportieve activiteiten tijdens vakanties, waaronder wandelen en fietsen. Het aantal fiets- en wandelvakanties is de afgelopen jaren dan ook gestegen. Om meer inzicht te krijgen in de markt van wandel- en fietsvakanties gaat Trends & Tourism in het najaar van 2019 uitgebreid onderzoek doen onder de Nederlandse bevolking.

Bekijk hier Factsheet

 
 

Food Tourism

De belangstelling voor eten en drinken neemt toe. Dat zien we ook tijdens vakanties. Food tourism wordt populairder. Daarbij gaat het om een brede range van belevingen. Variërend van uit eten in een restaurant met streekgerechten, het bezoeken van een lokale markt of foodfestival tot het volgen van wijnroutes. Om meer zicht te krijgen in het belang van eten en drinken tijdens vakanties heeft Trends & Tourism in 2019 grootschalig onderzoek gedaan onder de Nederlandse bevolking.

Bekijk hier Factsheet

Copyright © 2021 Trends & Tourism
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren