Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Wilt u een rapport bestellen?

Trends & Tourism neemt regelmatig het initiatief voor het opzetten en uitvoeren van een multi-client onderzoek. Veelal gaat het hierbij om onderwerpen in toerisme/recreatie die belangrijker worden. Voor geïnteresseerden zijn deze rapportages te bestellen. Onderstaand een overzicht van rapporten die de afgelopen jaren zijn uitgebracht:

Onderzoek vakantieplannen zomer 2021

Om meer inzicht te krijgen in de vakantieplannen/intenties voor komende zomer gaat Trends & Tourism begin april grootschalige consumentenonderzoek doen. Basis vormen vakanties van een week of langer. De onderzoeksresultaten geven inzicht in het aantal plannen, nader verbijzonderd naar onder meer vakantietype en bestemming. Tevens wordt duidelijk in welke mate de geplande vakanties al geboekt zijn. Hoe en wanneer de vakantieganger de vakantie wil boeken? e.d. | Tweede helft april 2021 | Kosten: 1.950,- euro (excl. BTW

Meer weten   Bestellen

 
 

Toekomstvisie Nederlandse vakantiemarkt 2030

Om meer inzicht te krijgen in het toekomstperspectief van de Nederlandse vakantiemarkt is door Trends & Tourism een visie ontwikkeld richting 2030. In de toekomstvisie wordt uitgebreid ingegaan op de impact van de coronacrisis op het toekomstig vakantiegedrag. Naast uitkomsten van grootschalig consumentenonderzoek wordt onder meer aandacht besteed aan een aantal toekomstscenario’s. Verder wordt bekeken welke impact de coronacrisis zal hebben op de tien trends die de vakantiemarkt de komende jaren zullen gaan bepalen | Januari 2021 | Kosten: €450 euro (excl. BTW).

Meer weten   Bestellen

 

De potentiële markt van wandel- en fietsvakanties

Het onderzoek naar de potentiële markt voor wandel- en fietsvakanties geeft antwoord op vragen als: hoe groot is de markt voor beide type vakantie? Wat vinden potentiële makers van dergelijke vakanties belangrijk (denk bijvoorbeeld aan voorzieningen)? Wat is hun profiel en hoe kunnen ze het beste bereikt worden? In het onderzoek is ook ingegaan op het imago en de aantrekkelijkheid van een reeks binnen- en buitenlandse bestemmingen voor een wandel- en fietsvakantie | Rapportages zijn apart of in combinatie te bestellen | December 2019 | Kosten: €2.500 euro per individueel rapport (excl. BTW) ; indien beide rapportages worden afgenomen geldt een korting van 25% op de totaalprijs. 

Meer weten   Bestellen

 

De opkomst van food tourism

In het onderzoek is aandacht voor een groot aantal aspecten die samenhangen met eten en drinken tijdens vakanties en dagjes uit. Ingegaan wordt onder meer op het belang van het thema, de aantrekkelijkheid van een reeks culinaire activiteiten, de mate waarin culinaire activiteiten worden ondernomen. In het onderzoek is ook ingegaan op spontane associaties rond eten/drinken, alsmede het culinaire imago van een reeks binnen- en buitenlandse bestemmingen | Januari 2019 | Kosten: €1.950,- euro (excl. BTW).

Meer weten   Bestellen

 
Copyright © 2021 Trends & Tourism
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren